Tekst- en eindredactie

Tenenkrommend soms, de overdaad aan spaties, ouderwetse spelling, dt-fouten, rare zinnen en inconsequenties in een tekst. En zo onnodig. Een slecht artikel, slordige website of foldertekst kan het verschil maken tussen professioneel en 'ik zoek verder'.

Correctietekens
Een beetje hulp kun je daar soms best bij gebruiken. Wanneer is bijvoorbeeld tenslotte correct en wanneer moet het ten slotte zijn? Schrijf je getallen nu uit of niet? En: hoe zat het ook alweer met citaten, spellingswijzen en cursiveren? Heeft de doelgroep behoefte aan een serieuze, formele toon of past een andere stijl ook?

Tekstualiteit helpt hierbij. Met veel gemak en precisie schrijf ik artikelen, reportages, interviews, web- en brochureteksten of haal ik moeilijkheden uit bestaande content. Ik leg snel de vinger op de zere plek en weet een tekst te verbeteren zonder de kern onrecht te doen.

Als (eind)redacteur werkte ik voor onder andere Label en websites als Vrouwen.nl. En momenteel werk ik redacteur Brand Extensions bij G+J Uitgevers voor de merken National Geographic en Quest. Door de grote verscheidenheid aan bladen, websites en boeken is mijn ervaring inmiddels ruim. Bij het kopje portfolio zijn voorbeelden van mijn werk te vinden.