vrijdag 10 september 2010

0 reacties
categorie: Lifestyle

Gouden tengeltjes

Tip van de dag van Carice van Houten op Twitter: ‘Geef je over aan de gouden tengeltjes van Siko bij MOGEEN kappers in Amsterdam #ikmeent’ Ja, dat kan Carice makkelijk zeggen.

Ten eerste is ze zo mooi dat haar een kop vol stekeltjeshaar nog staat, ten tweede is ze zo bekend (en geliefd) dat elke Siko zijn tengeltjes in goud laat veranderen als hij Carice onder handen mag nemen. Maar dat terzijde, want uiteraard heb ik meteen deze wondersalon opgezocht. (En van schrik meteen weer weggeklikt toen ik de prijzen zag).

Het was deze week namelijk tijd om mijn tot stro verworden lokken eens onder handen te laten nemen. Hoewel ik beter weet, keek ik er toch naar uit. Ik had zelfs een afspraak gemaakt bij een kapper waarvan ik me enkele knipbeurten daarvoor had voorgenomen dat niet meer te doen: te quasi-trendy, te ongeïnteresseerd, te druk met elkaar en te teleurstellend.

Zwervend bestaan
Omdat ik... ja waarom eigenlijk had ik tóch weer een afspraak gemaakt? Omdat het alternatief niet zo veel beter is. Al tien jaar leid ik wat betreft kapper een zwervend bestaan. Heb werkelijk alle kappers van Utrecht geprobeerd. Van Kinky tot platte stadskapper (wat nog best gezellig is) en nog nooit was ik écht verrukt over het resultaat. Ze knippen er te veel af of te weinig, bedenken dat een kippenkont of mat ‘hip’ is, zonder dat ik daarom gevraagd heb, praten te veel of staan alleen maar te zuchten. Vervolgens vertik ik een half jaar naar de kapper te gaan, maar uiteindelijk heb ik alleen mezelf daarmee.

Maar goed. Dus toch hopend op een ‘lucky shot’, een ambitieuze, sociale, vlotte kapster, vlijde ik me in de stoel.
‘Ik wil iets hips’, zei ik.
‘Jah’, zei de junior stylist. ‘Ik vind je krullen leuk. Dus ik zou gewoon een stukje eraf halen. Beetje hier’, (pluk pluk) ‘En hier.’
Het weinige dat ik nog sputterend ertegenin bracht, werd met harde hand van tafel geveegd. (Ik denk dat ze zin had in een sigaret of koffie of zo, want ze was razendsnel).

Lichte teleurstelling
Dus eindigde met hetzelfde kapsel als een half jaar geleden. Alleen iets minder kort. En hoewel mijn haar beter zat dan aan het begin van de dag, kon ik een lichte teleurstelling niet onderdrukken. Echt spectaculair was het niet. De klodder plakkerige wax die me 5 euro gekost had, spoelde ik thuis zo snel mogelijk uit en bedacht: de volgende keer gaat het anders.

Dus is het verleidelijk om over een maand of twee (of zes) naar Amsterdam te gaan, 47 euro voor de goedkoopste stylist neer te tellen en te hopen dat niet alleen Siko gouden tengeltjes heeft, maar de rest van het personeel ook. Maar iets in me zegt dat dit soort succesverhalen alleen voorbehouden zijn aan de Carice van Houtens van deze wereld.

Reageer Vorige pagina
 

elsbeth: "ha! ik heb ook een zwervend kapperbestaan in utrecht, maar ik heb nogal makkelijk haar en wil nooit iets heel spectaculairs dus t gaat eigenlijk altijd goed. Ik ben wel eens bij ´de kappers´ geweest op de nobelstraat en haarhoek erg vaak en ´om de hoek´ ook. rob peetoom nog nooit gedaan. J komt daar dan weer wel haha. Ik zou zeggen: gewoon proberen die carice kapper. nieuw kapsel is toch net zo cool (of veel cooler) dan nieuwe jas of nieuwe broek? en daar betaal je veel meer voor!"

Claire Peels: "Daar heb je natuurlijk wel een punt. Alleen doe je meestal wel langer met nieuwe kleding dan met je kapsel (zeker als je iets ingewikkelds hebt :)) En bovendien ben ik vaak een beetje bang voor die hele hippe mensen, haha. Er is nog wel één kapper die ik de volgende keer wil proberen, weet alleen niet meer hoe die heet :D "

Laat een reactie achter

Naam Reactie Bent u een spam-robot?   Ja    Nee