woensdag 26 mei 2010

0 reacties
categorie: Politiek

Apple + Nivea = CDA

Lichtelijk verbaasd waren vriend M. en ik, toen de uitslag van de ‘stemwijzer’ Brandvoting op mijn scherm verscheen. CDA. Hmm.

Place holder

Brandvoting is een aangename afwisseling in het stemwijzergeweld van de afgelopen weken. Op basis van je merkvoorkeur bepaalt deze wijzer wat jouw politieke voorkeur is.

Vriend M. had met wat maatjes de site flink getest. Ze kwamen allemaal uit bij de VVD. Dat vroeg om gedegen onderzoek. Na wat experimenteren bleek je ook bij de SP te kunnen eindigen. Hoewel ik vooral in het linkse helft van de politiek ‘zweef’, verwachtte ik dat het metertje bij mij ook zou doorslaan naar de VVD. Mijn merkenvoorkeur ligt namelijk vrij dicht in de buurt van die van vriend M.

Niets was minder waar dus. Na een enorme lijst van favorieten in de categorieën auto’s, camera’s, frisdranken, goede doelen, kauwgom en kaas aangevinkt te hebben, verscheen daar dus: ‘Jouw merkkeuzes passen bij het CDA’.

Dat riep het volgende beeld bij me op: Balkenende die al nippend van zijn Nespresso of, op een later uur, Martini met Maxime Verhagen achter zijn MacBook kruipt om het verkiezingsprogramma nog eens door te nemen. Hun frisgewassen haren ruiken naar Nivea, om hun billen spant de nieuwste broek van Diesel. Thuisgekomen pakken ze de Varagids (!) van de mat en zappen naar DWDD.

Met dit beeld in mijn hoofd, kan ik Brandvoting niet zo serieus meer nemen. Ondanks dat ik natuurlijk zeer onder de indruk ben van de jarenlange expertise in merkenland van de maker. Gelukkig zijn er nog honderd kieshulpen die mij als dolende in het land van politieke partijen de weg wijzen. Al kom ik waarschijnlijk, net als alle anderen, gewoon op de PvdD terecht.

Reageer Vorige pagina
 

Laat een reactie achter

Naam Reactie Bent u een spam-robot?   Ja    Nee