donderdag 18 augustus 2011

0 reacties
categorie: Vrije tijd

Betty en haar blind date

Wat zou jij doen...

... als je door een totale onbekende gevraagd wordt ‘even’ een tafel vrij te houden op een overvol terras? (Niet één plekje, nee, een hele tafel voor vier personen) En als vervolgens de dame in kwestie spoorloos verdwijnt? Op het eerste gezicht zou je zou zeggen: dop lekker je eigen boontjes. Maar zo blijkt het niet te werken.


Om een iets betere situatieschets te geven, spoel ik even terug in de tijd. Overbodig te zeggen dat iedereen van de zon aan het genieten is op het terras. Een plekje vinden is een uitdaging, maar het lukt. Zodra we zitten worden we toegesproken door iemand van het tafeltje naast ons. Dat een plek aan het tafeltje bezet is. Omdat er noch iemand te bekennen is noch sporen duiden op het bezet zijn van het tafeltje, vragen we of de andere drie stoelen dan wel vrij zijn. 'Inderdaad', zegt de vrouw, en we gaan zitten.

Een keurig opgemaakte dame met kort grijs haar komt op het moment dat vriend M drankjes aan het halen is aan tafel zitten (op zijn plek). Vermanend vraagt ze aan de vrouw die ons attendeerde op het niet-vrij zijn van de tafel waarom ze de tafel niet bezet heeft gehouden. Ze heeft namelijk de hele tafel nodig. In haar eentje. Voorlopig. Bescheiden (als we zijn) schuiven we wat van haar weg, pakken ons boek, ons drankje, verzuchten blije kreten over de heerlijke dag. Aan het tafeltje schuift de vrouw wat heen en weer. Pakt een zakdoekje en begint verwoed de tafel te poetsen. Alle takjes en blaadjes moeten van tafel. Ze herschikt haar drankje, haar kapsel, haar kleding.

Na een ogenschijnlijke innerlijke strijd schraapt ze haar keel, richt zich tot ons en vraagt ‘of we zo vriendelijk willen zijn’ aan een ander tafeltje te gaan zitten. Omdat ze zelf ook wel doorheeft dat haar verzoek enigszins apart is, licht ze toe: ‘Ik heb namelijk zo een blind date en ik zou graag wat privacy willen.’ Daarbij legt ze de nadruk op blind date.

Omdat wij natuurlijk de beroerdste niet zijn verkassen we braaf. Een meter verderop – aan het tafeltje van een gniffelende meneer – strijken we neer. In plaats van tegenover haar, zitten we nu naast haar. Op dezelfde afstand. En met gespitste oren. De vrouw poetst verder. Legt haar mobiel op tafel. Kijkt op haar horloge. En we wachten. Zou hij haar laten zitten of niet?

De telefoon. ‘Met Betty.’ Uit haar helft van het gesprek blijkt dat hij een parkeerplaats zoekt. Ze geeft hem tips, zegt dat ze een tafeltje heeft veroverd. Ze kan ook wel even komen zoeken. Ik duik weg achter mijn boek, want ik zie de bui al hangen. Ja hoor: of we de tafel – waar wij dus niet mochten zitten – vrij kunnen houden. Haar negeren is geen optie, dus knikken we enigszins ongelukkig. De man naast ons gniffelt nog iets harder en stort zich op een tekstdocument op zijn iPad. En Betty verdwijnt dus.

Een seconde later vliegt een stelletje op de prachtige, lege, plaats af. Beleefd delen we mede dat ze daar niet kunnen zitten omdat de plek bezet is, ondanks dat ze geen mensen zien. Ze slikken het en druipen af. Een halve minuut later komt een gezin. We horen kreten als ‘ik zie een perfecte tafel’. Dat had je gedacht. Inmiddels heb ik mijn boek maar aan de kant geschoven, want ik begin in te zien dat mij een schone taak te wachten staat. Het wachten is natuurlijk op de eerste die de kont tegen de krib gooit. Dat is de derde vrouw in de rij. De iPadman helpt ons en zegt dat er nog een veel mooier plekje aan het water is. Ze bedankt voor de tip en wendt zich af. Maar het is als iets met vliegen en stroop... dus er volgen nog velen.

Inmiddels is het twintig minuten later. Geen Betty, geen blind date en een steeds gênantere situatie. De tafel schittert in eenzaamheid. We besluiten het op te geven. Waarschijnlijk zijn ze een bosje ingedoken of lachen ze om de camerabeelden, want het moet haast wel Bananasplit of een ander slecht programma zijn. Dat vinden ook de volgende mensen die aan tafel gaan zitten. Het stelletje dat we laten.

Maar ineens is ze daar: Betty en haar gevolg. Ze richt zich verontwaardigd tot ons, want we hebben duidelijk gefaald in onze opdracht. Vervolgens eist ze de tafel op. ‘Ik zou graag willen dat je nu weggaat.’ Jongen: ‘Euhm, even denken... Nee. Ik denk dat ik nog even blijf zitten.’ Boos klokt ze haar spannende Spa blauw in één teug achterover. Petst het glas op tafel en beent weg. Blind date hobbelt er vertwijfeld achteraan. Helaas verdwijnen ze in de massa. Het terras zoemt na over deze happening. De hamvraag: waar is de candid camera? Maar, stiekem interessanter nog, hoe liep het af met Betty en haar blind date? Is dit de start van iets moois, zo op het warme terras in het Utrechtse bos?

Reageer Vorige pagina
 

elsbeth: "hahaha. ik denk dat ze de hele middag hebben gezocht naar een tafeltje en dat ze uiteindelijk maar bij haar thuis iets zijn gaan drinken :)"

Floor: "Geweldige beschrijving Claire! Jammer dat ik er niet bij kon zijn, want het klinkt als een zeer vermakelijke middag!"

Veronique: "haha, ik denk dat het benidorm bastards was ;-)"

Smithk543: "Howdy. Simply just planned to ask a quick problem. Now i'm gfcfededdeadefeg"

Naomi: "wholesale nba jerseys Seahawks Shopp cheap mlb jerseys"

Beatris: "vintage baseball uniforms Miami Dolphins Jersey design baseball jerseys cheap"

Sabrina: "cheap sam barrington jerseys Dallas Cowbokys Jersey cheap luke willson jerseys"

Dakota: "mlb shkp promo Kansas City Chiefs Jersey cheap nhl jerseys"

Jarrod: "Kansas City Royals Jersey Customized MLB Jersey cheap sports jerseys (linkshot.com)"

Constance: "nfl shop promotional codes wholesale nba jerseys china nhl shop outlet"

Johnathan: "cina wholesale jerseys us cybeer monday mlb shop promotional codes wholesale mlb jerseys"

Lorena: "cheap jersey 4 u [http://conroyarcara.com/heathly/list/] basketball jerseys china"

Denis: "cheap nike nfl jerseys (Phoebe) nfl jersey cheap"

Theodore: "Latest selection of Youth NFL Jerseys for Pro Bowls. Get game kids uniforms here,wholesale draft jerseys online free shipping,worth it. More at: Cheap Youth NFL Jerseys"

Ernie: "nffl kids jerseys cheap jerseys 01 cheap nba jersey"

Guy: "cheap proo bowl jerseys clevsland browns jerseys cheap"

Sylvia: "When is sales for replica nfl jerseys china? Find site: authentic jerseys nfl"

Ramonita: "cheap nffl nike jerseys fгom china womens nhl jerseys cheap"

Brayden: "vintage baseball jerseys fоr sale personalized nfl jerseys"

Raymundo: "Here is buy cheap nfl jerseys from china supply, real good things for you. Braves 19 Andrelton Simmons Cream Cool Base Stitched Youth MLB Jersey"

Marcel: "Who do you want to gift for cheap nfl jersey sell? Get value into the page: Nike Cowboys 82 Jason Witten Pink Women Be Luvd Stitched NFL Elite Jersey"

Royal: "cheap jerseys fß‹r womjen wholesale jetseys china free shipping"

Roxanna: "Who do you want to gift for wholesale Andrew Gardner jerseys? Get value into the page: cheap chicago bulls jersey"

Gabriel: "I visited several web sites however the audio quality for audio songs existing at this website is truly marvelous.wholesale mlb jerseys"

Charlie: "authentic jerseys wholesale - Wholesale Cheap Nhl Authentic Jerseys Directory. You can Online sports jerseys for cheap,Wholesale jersey plain,aj mccarron jersey,cheap custom jersey"

Werner: "Which i sell cheap jerseys do you ever buy? Now this one site for sale: cheap jerseys basketball"

Angelia: "jerseys wholesale china seahawks jersehs cheap"

Anne: "սѕ cherap jerseys chicago blackhawks replica jersey"

Prince: "90 Glenn Dorsey Jersey.We are professional Bulls 23 Michael Jordan Stitched White Champion Patch NBA Jersey supply game day jerseys with good reputation, buy Replica wholesale NBA jerseys cheap from china is a chance."

Chassidy: "Hey, I think your site might be having browser compatibility issues. When I look at your blog site in Safari, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping. I just wanted to give you a quick heads up! Other then that, terrific blog!wholesale nba jerseys"

Laat een reactie achter

Naam Reactie Bent u een spam-robot?   Ja    Nee