dinsdag 9 november 2010

0 reacties
categorie: Claire

Richtingsgevoel van een...

... ... ...

...vrouw.

Helaas, er is niets anders van te maken. Er is niet één dier te noemen dat geen richtingsgevoel heeft. Van pluizige huisdieren tot beestjes met een minieme hersencapaciteit. Zelfs eencelligen hebben vaak een beter intern kompas dan een vrouw. Waarom? Dat is een vraag die waarschijnlijk altijd onopgelost blijft.


richting

Het moge duidelijk zijn dat ik tot de groep vrouwen behoor waarbij het richtingsgevoel ontbreekt. Nu is dat in de meeste gevallen geen probleem en navigeer ik met mijn zusters in crime op de volgende wijze door de stad: ‘Tweede H&M in de straat links, dan: eerste Zara rechts. Volg gewoon de straat met de Manfield, Vero Moda en Lady Sting, tot je tegen de Rituals aanloopt’.

De visuele (shop)punten worden dus ten volste benut, wat nog wel eens tot omwegen leidt. Zo kom ik er regelmatig achter dat ik al serieus tien jaar een enorme detour neem om van A naar B te komen (daar meestal op gewezen door een man). Ook blijkt elke keer weer dat ik nog steeds niet weet hoe ik qua tijd het meest economisch van het Griftpark naar de Dom kom, om maar eens een dwarsstraat te noemen. Maar dat is geen punt.

Er is Goolgle Maps tenslotte. Het is in principe eenvoudig: je tikt op ‘route’, vult je beginpunt en einddoel in en de route wordt berekend en uitgestippeld op een kaart. Het knipperende blauwe bolletje ben jij. Dat bolletje moet naar het rode speldeknopje. Zodra jij begint te lopen, beweegt het blauwe bolletje over de kaart. Vaak de eerste honderd meter de verkeerde kant op, omdat ja, hoe kan het anders, mijn gevoel me standaard de verkeerde kant op stuurt. Eenmaal omgedraaid en ‘on route’ is het fantastisch om jezelf over de kaart de goede kant op te zien gaan.

Maar... wanneer het zo hard miezert dat je zeiknat wordt en niet op je telefoon kunt kijken, je een race tegen de klok voert om een trein te halen, je onder een brug met natte handen toch probeert te ontcijferen waar het blauwe bolletje is, je er dan achterkomt dat het zich helemaal niet op het lijntje van de route bevindt, dat het – hè, hoe is het mogelijk? – ongeveer 180 graden de verkeerde kant op gaat. Wanneer je dan als de wiedeweerga richting de andere brug fietst om te kijken welke kant het bolletje nu op laveert, je op dat moment moet bedenken of het bolletje ten opzichte van de vorige brug, het routelijntje en het rode speldenknopje nu wél de goede kant is op gegaan, je een volgende schuilplaats zoekt, die wellicht een beetje uit de route ligt, maar essentieel is voor nadere plaatsbepaling, en de tijd nog steeds ongenadig doortikt. Wanneer je je met een lichtelijk gevoel van paniek en wanhoop aan een normaal ogend meisje vastklampt en vraagt welke kant het station is – ‘Die toch?’, rechtdoor wijzend, en zij zegt: ‘Nee, dat is die richting op’. Wanneer je dan tegen je gevoel in toch maar haar stellige raad opvolgt en het blauwe bolletje haar knipperend gelijk geeft, dan weer je dat je écht geen richtingsgevoel hebt. Niet eens een fractie van dat wat de eencellige wel heeft.

Reageer Vorige pagina
 

Annette: "Haha claire ik zie je al echt struinend door die regen met je telefoon in je hand, stomwolkjes uit je oren... super grappig stukje, doet me toch even denken aan de Pelgrimstocht naar de Shell:) liefs"

Claire: "Oh ja, zo ging het echt ongeveer...haha "

Orlando: "nhl shop black friday Clemson Tigers Jersey cheap jerseys black Friday"

Christian: "coachoutlet.com New England Patriots coachoutlet.com"

Roscoe: "wholesale jerseys cheap nba jerseys"

Marla: "wholesale replkica jertseys wholesale fake jerseys"

Zack: "nfl jerseys supply Wholesale Nike Nfl Jerseys nfl jerseys supply"

Ava: "wholesale mlb jersesys NFL T-shirts cheap jerseys wholesale"

Rosemarie: "blaack friday nfl shop clearance coupon for nfl shop"

Brain: "cheap nba jerseys cheap wholesale mlb jerseys cheap jerseys from chima nhl"

Denisha: "Coach faxtory outlet vacaville hopurs nfl sho black fгiday coupon code Onlkne coach factory outlet malaysia"

Alfonzo: "cheap jersey dealks wholesale mmlb jerseys paypal"

Valeria: "mlb jersey sizing chinese nhl jerseys"

Mitch: "clay matthews jersey cheap cheap nhl jerseys ᥙsa"

Kandis: "jersey ffor cheap cheap authentic nfl jersey"

Cole: "jersey size chart nfl cheap nhl jerseys vintage"

Claire: "cheap chinese jerseys - Cheap Jerseys Supply: Online Cheap Jerseys, Baseball Jerseys, cheap youth jerseys, Basketball Jerseys, Soccer Jerseys, NCAA"

Cristine: "cheap jersey elite wholesale hockey jerseys"

Taylor: "cheap jersey site Õ¡here can i get chap nfl jerseys"

Laat een reactie achter

Naam Reactie Bent u een spam-robot?   Ja    Nee