dinsdag 12 oktober 2010

0 reacties
categorie: Muziek, lifestyle

Klapperrrr van de maand

Ruím binnen de vier weken heb ik het gehaald, de 7,5 kilometer. Redelijk fris en fruitig rende ik zelfs, volgens de Runtastic Pro-applicatie, 7,63 kilometer. Dit lukte me niet in de laatste plaats door de relaxte renmuziek die ik ontdekt heb. Daarom mijn top 3 van albums waarmee je de 7,5 kilometer meer dan goed doorkomt.

rennen!

Met dubbele stip op nummer 1: Trentemøller, The Last Resort (2006)
Uiteraard had ik het wel eens gehoord; dat je lange afstanden kunt hardlopen als je eenmaal in een ‘flow’ zit, als je het gevoel hebt te ‘zweven’ over de grond. Echter nooit gedacht dat ik het op korte termijn zou meemaken. Vandaag gebeurde het. Op de elektronische beats van deze Deense artiest raak je algauw in een aangenaam renritme. De omgeving lijkt te vervagen, je benen lijken lichter, de grond minder hard. The Last Resort is het debuutalbum van Trentemøller en verscheen in 2006. Het werd door het Duitse magazine Groove Mag en door het Franse tijdschrift Trax uitgeroepen tot ‘Plaat van het jaar 2006’.

2. Underworld, Oblivion With Bells (2007)
Eigenlijk maakt het niet zo veel uit welk album je luistert van Underworld als je aan het hardlopen bent. Ze lenen zich allemaal goed voor een rondje rennen. Of voor stofzuigen, afwassen, in slaap vallen, werken, luisteren, alles eigenlijk.

3. Koop, Koop Islands (2006)
Je hebt het gevoel dat je met een grote, moderne jazzband langs de weg aan het rennen bent. In feite wordt de elektronische jazz samengesteld uit samples door het Zweedse duo Oscar Simonsson en Magnus Zingmark. Voor de zang lenen ze de stemmen van gastzangers en -zangeressen. Dat dit gepuzzel met samples veel tijd kost voor de twee Zweden bewijst de productietijd, ze doen er zo’n vier tot vijf jaar over voordat ze een nieuw album uitbrengen. Geniaal om te rennen met blije melodielijntjes die voortdurend terugkomen en niet snel vervelen.

Reageer Vorige pagina
 

elsbeth: "ooooh wat goed dat je het zo goed volhoudt! ik heb het ooit echt geprobeerd, met zo'n schema enzo, maar het lukte me gewoon niet om het langer dan 5 min achter elkaar vol te houden. mn conclusie was dat ik geen hardlooplijf heb. maar nu zie ik hier langs het water al die mensen steeds voorbijrennen, toch wel mooie plek om te lopen.... misschien dat ik t toch nog x ga proberen. Mag ik je Empire of the Sun en LCD Soundsystem aanraden als loopmuziek? die eerste erg chill en die tweede enorm opzwepend... loop ze! "

Claire: "Thanks ik ga het proberen! Wil over een maand namelijk de top 3 updaten, dus alle suggesties zijn welkom :) Ook ik heb altijd gedacht dat ik maar beter kon accepteren dat sporten niet in mijn genen zat, maar ik begin het écht leuk te vinden en niet alleen omdat het moet... "

Laat een reactie achter

Naam Reactie Bent u een spam-robot?   Ja    Nee