zaterdag 2 oktober 2010

0 reacties
categorie: Publicaties

Ruimte

Met ruim 16,6 miljoen mensen in Nederland moeten we één vierkante kilometer per persoon gemiddeld met 499 anderen delen. Mits je niet in Amsterdam, Den Haag, Leiden of Haarlem woont, daar ligt het cijfer namelijk tien keer hoger. Wil je letterlijk ruimte om je heen, dan moet je naar Friesland, Drenthe, Overijssel of Zeeland. Of je kunt het buiten Nederland zoeken. Genoeg plekken waar ruimte in overvloed is.

Dit artikel is gepubliceerd op Verspers

Lees verder Reageer

donderdag 23 september 2010

0 reacties
categorie: Maatschappij

Bach op het station

Opera!
In de strijd tegen overlast gaan de NS en Prorail Bach inzetten op station Overvecht in Utrecht, zo schreef de Volkskrant onlangs. Een woordvoerder zegt in deze krant: ‘Hopelijk vinden hangjongeren het minder stoer om op een station met de sfeer van deze muziek te zijn.’

Die kans zit er wel in. Ik vind het een uitstekend idee.

Lees verder Reageer

zondag 19 september 2010

106 reacties
categorie: Lifestyle

De fysieke ongemakken voorbij

5KM!
Om een of andere wonderlijke reden is er nog steeds niet de klad gekomen in mijn sportieve activiteiten. Inmiddels ren ik – wie had dat ooit gedacht – zonder ál teveel moeite zo’n 6,5 kilometer. Nu ik niet meer getergd word door constante steken in de zij en kortademigheid, leek het me interessant om de langetermijnvoordelen van het hardlopen eens te onderzoeken. Er ging weer een wereld voor me open.

Lees verder Reageer

vrijdag 10 september 2010

2 reacties
categorie: Lifestyle

Gouden tengeltjes

Tip van de dag van Carice van Houten op Twitter: ‘Geef je over aan de gouden tengeltjes van Siko bij MOGEEN kappers in Amsterdam #ikmeent’ Ja, dat kan Carice makkelijk zeggen.

Lees verder Reageer

woensdag 25 augustus 2010

8 reacties
categorie: Claire

Virtuele bubbels!

Hoera!
Het is tijd voor virtuele champagne! Want Tekstualiteit is online. Zo vers en knisperend als een net gebakken croissantje in Parijs. Tenminste, dat hoop ik.

Lees verder Reageer

zondag 22 augustus 2010

2 reacties
categorie: Muziek

De neus van E

Eels!
Terwijl half Nederland zich opmaakt voor Lowlands, verzamelen Eels-fans zich donderdag 19 augustus in het Utrechtse Tivoli. Veel brillen, baarden en grijze kruinen vullen de zaal. Jee wat zijn we jeugdig. Hier en daar een vader met 18-jarige zoon die gezamenlijk de hoofden op de maat van de muziek bangen. Niet helemaal de jongsten dus, wel bijna.

Lees verder Reageer

vrijdag 20 augustus 2010

0 reacties
categorie: Uitgeven

Op weg naar de top

Mijn handen jeuken! Verkeerd geplaatste komma’s en punten, spellingsfouten, zinsbouwfouten of gewoon tenenkrommende zinnen, het liefst zou ik de meeste manuscripten die je kunt vinden op tenpages.com eens flink onder handen nemen. Hoewel dát nog net niet kan op deze website 'where books are born’, biedt-ie een enorm vermaak voor taal- en boekliefhebbers.

Lees verder Reageer

vrijdag 28 mei 2010

2 reacties
categorie: Lifestyle

Sportieveling 2.0

Place holder
“Met lopen verbrandt u veel calorieën omdat u uw hele lichaamsgewicht moet verplaatsen, dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld roeien of fietsen waarbij u op uw achterwerk zit.”

Wauw.

Lees verder Reageer

woensdag 26 mei 2010

0 reacties
categorie: Politiek

Apple + Nivea = CDA

Place holder
Lichtelijk verbaasd waren vriend M. en ik, toen de uitslag van de ‘stemwijzer’ Brandvoting op mijn scherm verscheen. CDA. Hmm.

Brandvoting is een aangename afwisseling in het stemwijzergeweld van de afgelopen weken. Op basis van je merkvoorkeur bepaalt deze wijzer wat jouw politieke voorkeur is.

Lees verder Reageer
Oudere berichtenNieuwere berichten