Een zwoele zomer in 1986

Tekstualiteit Claire Peels
claire@tekstualiteit.nl

Hoe het begon...

Juf Brenda van groep 3 van de basisschool had het vlug in de smiezen; amper Boom, Roos, Vis, Vuur geleerd en daar ontstonden de eerste verhalen. 'Ze moet later gaan schrijven', zei ze tegen mijn ouders. Dus ging ik schrijven.

Al was dat ook weer niet zó logisch. Pas na enkele omzwervingen in het Utrechtse studentenleven kwam ik op de School voor Journalistiek terecht. Daar werd steeds duidelijker dat schrijven me lag. Omdat ik nieuwsgierig was of televisie net zo leuk – en misschien nog wel veel leuker – zou zijn, ging ik de specialisatie tv doen. Hoewel de glitter- en glamourwereld van de omroepen zeker zijn charme heeft, miste ik het oude vertrouwde schrijven.

Kleine Claire

Gelukkig kon ik direct na mijn studie als bureauredacteur aan de slag bij een uitgeverij. Na enkele keren te zijn gewisseld van baan, ben ik sinds begin 2010 redacteur op de afdeling Brand Extensions bij G+J Uitgevers. Hier kan ik doen wat ik het liefst doe: schrijven, redigeren, corrigeren en coördineren.

En verder? Houd ik van het lezen van boeken, tijdschriften, kranten, struin ik het internet af, geniet ik van goede muziek (van harde rock tot stevige opera's), zit ik graag in de zon, wandel ik door een herfststorm of ren ik een rondje. En ben ik blij met Tekstualiteit.

Tekstualiteit is ontstaan uit een bescheiden vlammetje van verlangen een eigen platformpje te hebben en naast mijn baan te kunnen freelancen. Boeiende opdrachten zijn heel welkom, ik zet graag mijn vaardigheden in. Of het nu gaat om journalistieke artikelen, commerciële teksten, eindredactie of correctie, al deze facetten van het vak doe ik met evenveel plezier. Daarnaast post ik zo af en toe een verhaal, want dat wil juf Brenda graag.